Elibereare numar EORI

Ce este un numar EORI?

Numarul EORI este un numar unic in Uniunea Europeana, pe care autoritatile vamale sau alte autoritati desemnate de catre statele membre il atribuie operatorilor economici si altor persoane interesate, in vederea utilizarii acestuia incepand cu 1 iulie 2009 la toate operatiunile vamale derulate de acestea pe intreg teritoriul Uniunii Europene.

Conform Directiei Generale a Vamilor: „Incepand cu data de 1 iulie 2021, marfurile importate în UE vor fi supuse TVA!”

Persoanele fizice ce cumpara bunuri in scopuri personale dintr-o tara non-UE nu sunt obligate sa obtina un cod EORI. Dar, asta nu inseamna ca sunt scutite de plata taxelor vamale. De obicei firmele de curierat ofera posibilitatea achitarii taxelor vamale in numele clientilor in schimbul unui comision. Din pacate, uneori, acest comision are un minim ce depaseste 100 de lei fapt ce il face mai scump decat obtinerea propriului tau cod EORI pe care il poti folosi de cate ori vrei tu fara vre-un cost suplimentar.

ACTE NECESARE PENTRU ELIBERARE EORI

Pentru Persoane Fizice ↓ ( CLICK )

  • Copie act de identitate – copie scan

Pentru Firme / SRL / PFA ↓ (CLICK)

  • Certificat de Înregistrare (CUI) – poza/copie scan

  • Certificat înregistrare TVA (daca este cazul) – poza/copie scan

  • Act constitutiv (pentru SRL) semnat de asociați sau in cazul in care aveti un pentru PFA/II/IF avem nevoie de Rezolutia ONRC– poza/copie scan

  • Buletin administrator.

In cazul in care sediul social sau domiciliului fiscal actual nu corespunde cu cel inscris in certificatul incarcat, vom avea nevoie de un document din care rezulta noua adresa.

Asociatiile vor avea nevoie sa transmita Numirea in Functie a Presedintelui actual.

PRET : 50 LEI 

    Eliberae EORI: